torsdag 2 december 2010

Professor sågar invandring för att föryngra befolkningen

FABLER Ett av de politiskt korrektas favoritargument för att motivera den sinnessjuka massinvandringen av kulturellt och religiöst inkompatibla befolkningsgrupper har alltid varit att Sveriges befolkningsdemografi kräver detta på grund av för låga födelsetal och en alltmer åldrande befolkning. Sverige skulle alltså i en framtid befinna sig i situationen där det inte fanns tillräckligt mycket människor i arbetsför ålder.

Trots att kritiska röster dementerat dessa fabler så vidhåller invandringspositiva politiker och dess massmediala medlöpare att så skulle vara fallet. En som redan 2007 vederlagde dessa teorier var sociologiprofessor Lars Tornstam vid Uppsala universitet. Han tillbakavisade bilden av att det svenska samhällets åldersstruktur innebär att vi går en dyster framtid till mötes.

Nu skriver Thomas Lindh, professor vid institutionen för ekonomi och statistik vid Linnéuniversitetet i Växjö, att Sverige behöver ha en orealistiskt hög invandring för att kompensera för den åldrande befolkningen. Med tanke på den höga ungdomsarbetslösheten har en sådan politik svag legitimitet, hävdar Lindh.

Enligt professor Lindh är det sedan länge redan känt att den så kallade äldreberoendekvoten, det vill säga kvoten mellan befolkningen +65 år och den arbetsföra befolkningen 20-64 inte kan hållas konstant genom invandring utan att man når upp till orealistiskt höga nettoinvandringssiffror.

Sverige är just nu i en mycket speciell situation pga den generationsväxling som äger rum när 40-talisterna pensioneras och ungdomskohorter födda runt 1990 nu börjar komma ut på arbetsmarknaden. Därför har vi rekordhöga nivåer på ungdomsarbetslösheten samtidigt som skatteintäkterna kommer att börja vika när antalet höginkomsttagare minskar. Det är därför inte riktigt optimalt att ha en hög arbetskraftsinvandring som konkurrerar om de inkörsjobb i servicesektorn som är viktiga speciellt för de ungdomar som misslyckats i sin utbildning.

Artikeln kan läsas i sin helhet på Newsmill.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt