torsdag 9 december 2010

Krönika orsakar moralpanik

KARLSKRONA En krönika i Bas Blekinge signerad Lars Andersson, tillika chef för tidningen, har fått kommunens socialnämndsorförande att gå i taket då den är “rasistisk”.

Lars Andersson skriver i sin krönika, publicerad den 3 december, under rubriken Upp till kamp! bland annat att kommunen importerat nya invånare vilket resulterat i att det i dag finns fem till tio kriminella ligor i Karlskrona. Han kritiserar kommunen för att bjuda in invandrarungdomar, kriminella smågangsters från Rosengård, med digra brottsregister, något han anser har lett till förslumning.

Detta monstruösa påhopp blev givetvis alldeles för mycket för kommunens socialnämndsordförande, Ingrid Hermansson (C), som tycker det Andersson skrivit är fruktansvärt och rasistiskt. Hon ska nu dessutom göra en anmälan till Pressombudsmannen.

– Andersson ägnar sig åt ren förföljelse och hans uppfattning är rasistisk. Ungdomarna kommer snarare från en socialt trasslig bakgrund än från kriminella grupper.

Andersson å sin sida slår ifrån sig kritiken och påpekar att det rör sig om pressfrihet. Han anser sig inte förfölja någon – däremot vill han inte ha kriminella till kommunen.

Bakgrunden till det hela är ett motell som Andersson själv besökt där de boende får mat och bor i fina rum.

– Varför hjälpa personer som kommer 20 mil härifrån? När de ska till stan kommer de stjäla cyklar och mopeder, och de ungar som knarkar kommer gå in i villorna för att få pengar till knark.

Hermansson har tillsammans med bland andra kommunens informationschef och jurist börjat se över hur de ska gå vidare.

– Naturligtvis råder åsikts- och yttrandefrihet, men man kan inte fara med oriktiga uppgifter. Det här innehållet måste granskas och ska PO-anmälas.

BLT
Sydöstran

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt