onsdag 15 december 2010

Imamer kräver inflytande över svensk politik

GALNINGAR Knappt har de värsta svallvågorna lagt sig efter den muslimske självmordsbombaren som sprängde sig själv i luften i Stockholms centrum den 11 december förrän de muslimska kravmaskinerna reser önskemål om att i allt större omfattning få vara med och styra över svensk politik. Imamen Hassan Moussa, tidigare vid Södermalmsmoskén och en av dem som endast med läpparnas bekännelse “fördömde” terrorbomben, kräver nu att Sveriges imamer skall få delta i utformningen av svensk säkerhet- och integrationspolitik.

I en artikel på Bonnierägda Newsmill, som via den allt mindre relevanta Leo Lagercrantz för övrigt friskt censurerar artiklar kritiska mot islam, tillåts imamen framställa de mest ohemula krav på Sverige och svenskarna. Och naturligtvis får SD en del av skulden för att en muslimsk fundamentalist försöker spränga hundratals människor i luften, i namn av sin våldsideologi.

Hassan Moussa menar att en misslyckad integration, ökade spänningar på grund av Sverigedemokraterna och hatläror utgör en grogrund för extremism och våld i Sverige. Han kräver att Sverige skall erkänna imamernas roll för svensk säkerhets- och integrationspolitiken.

Att det till stor del är just imamernas och moskéernas påverkan på Sveriges muslimer som är ett av skälen till dålig integration och spridning av dessa hatläror undviker naturligtvis Moussa att nämna. Just den obefintliga integrationen är något som Moussa nämner flera gånger, men han väljer att undvika muslimernas egen skuld till detta.

Att hela tiden kräva särskilda förmåner, bygga nya moskéer och starta muslimska friskolor är för varje sådan enskild händelse ytterligare ett steg mot ett fullständigt och frivilligt exkluderande från det svenska samhället. Inget av detta ens snuddar Moussa vid.

Däremot är han frikostig med att beskylla det svenska samhället och de värderingar vi står för.

Att vissa kulturaktörer med stöd i en del av grundlagen systematiskt gjort våld på religiösa symboler hos muslimer och andra trossamfund, trots att detta uttryckligen förbjuds i andra delar av lagen, och med det försöker man avsiktligt eller oavsiktligt så osämja hos svenska folket.

Att utanförskap, marginalisering och diskriminering i arbete även hos statliga myndigheter har lett till en känsla av orättvisa hos en stor del av den svenska minoriteten.

Bland de krav man kan läsa i Moussas artikel finns:

  • Erkännandet av Imamens status och banbrytande roll för att ur ett religiöst perspektiv bevara landets säkerhet och stabilitet och den positiva integrationen, och motverka all form av diskriminering, hat och terrorism.
  • Bekräfta och verkligen efterleva den faktiska principen som rådet i samhället om att vi lever i ett mångkulturellt, mångreligiöst och mångetniskt Sverige.

Politiskt Inkorrekt tycker att det vore på sin plats att vända lite på resonemanget och istället kräva dessa saker av Sveriges muslimer:

  • Sluta kräva positiv särbehandling med religionstillhörighet som argumet, acceptera att Sverige är ett sekulärt land och håll er religion privat.
  • Lär er och acceptera de svenska värderingarna om demokrati, yttrande- och åsiktsfrihet och jämställdhet.
  • Ta ansvar för era egna liv istället för att skylla alla era tillkortakommanden på inbillade oförrätter som Sverige och svenskarna skylls för.

Detta kan vara en bra start på vägen mot en bättre integration. Att ge religiösa fanatiker i form av imamer större inflytande över det svenska samhället är det inte…

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt