måndag 20 december 2010

Team B angående Sharia

SHARIA I slutet av 1970-talet väcktes frågan i USA om man hade missbedömt avsikterna hos det stora dåtida hotet mot landet: den sovjetiska kommunismen. För att få en fräsch och obunden syn på saken tillsatte man en arbetsgrupp med folk som inte var en del av den rådande åsiktsklimatet eller på andra sätt involverad i den rådande administrationen. Experimentet fick namnet “Team B”. Denna arbetsgrupp fick tillgång till data från underrättelseverksamheten för sitt arbete. Team B kom fram till en icke politisk korrekt slutsats att USA och de åtgärder/policies som politiker, myndigheter och administrationer vidtog och genomdrev försatte nationen i allvarlig fara. Resultatet blev en massiv upprustning som knäckte Sovjet i mitten av 1980-talet. Under hösten har resultatet av ett nytt Team B kommit, “Shariah – The threat to America”.

Rapporten som det nya Team B producerat heter alltså “Sharia – hotet mot Amerika” och har tagits fram av “The Center for Security Policy”. I Team B har f.d. politiker, militärer, diplomater med mera deltagit. Och som en säkerhet har de alla varit pensionsmässiga eller pensionärer. Ledarna för Team B har varit generallöjtnant William Boykin samt generallöjtnant Harry Edward Soyster. Gruppen bestod totalt av 19 personer.

Team B hade konsensus i följande:

“Sharia är djupt rotad i Islams doktriner och är gynnade av tongivande Islamska kommentatorer, institutioner och akademiska centra (t.ex. fakulteten vid al-Azhar universitet i Kairo, som i århundranden varit säte för sunnitisk lärdom och filosofi).”

“Sharia har varit, i över 50 år, generöst finansierad och överförd av islamska regimer (särskilt Saudi-Arabien och Iran), genom kontor av ordnade internationella organisationer (särskilt “det muslimska brödraskapet”).”

“Med anledning av att Islam saknar en central, värdsligt erkänd hierarkaisk makt ( i kontrast till Påven inom den romersk-katolska kyrkan), har riktiga islamska moderata och reformistiska krafter en otroligt svår uppgift i arbetet med att ogiltigförklara Sharia på den plats där det spelar störst roll: i den muslimska världen.”

Rapporten talar om den allvarliga situationen i USA där politiker och beslutsfattare inte känner sin motståndare, och till och med stryker dem medhårs med missriktade sociala insatser. Team B påpekar att hotet inte bara handlar om att neutralisera terroristbaser utomlands utan det handlar lika mycket om att hantera hot på hemmaplan. Här nämns “det muslimska brödraskapet” som gärna använder sig av fria medborgerliga rättigheter och multikulturens samhälleliga baksidor för att underminera och på sikt förstöra Väst inifrån.

Enligt rapporten arbetar islamister inte bare genom våldsamt jihad utan också genom det mer smygande dawa (kallelse till Islam). Oaktat sättet är Sharia inte kompatibelt med fundamentala grundstenar i det amerikanska samhälls- och värde-systemet. Detta inkluderar följande:

a. Grundbultspropositionen att statens invånare har rätt att ha lagstiftande funktioner.
b. Den republikanska demokratin styrd av Konstitutionen.
c. Samvetsfrihet, frihet för individen (inkluderande privatlivets helgd och sexuell läggning).

d. Yttrandefrihet (inkluderande rätten att analysera och kritisera Sharia).
e. Ekonomisk frihet (inkluderande privat egendom).
f. Lika behandling inför lagen (både avseende män och kvinnor samt muslimer och icke-muslimer).

g. Frihet från grym och ovanlig bestraffning; och ett tydligt fördömande av terrorism (i.e. ett som är baserat på förnuft och inte rationaliserar grymhet som legalt “motstånd”); och
h. ett engagemang att punktera och lösa politiska kontroverser med gängse federalistiska och demokratiska mekanismer, och inte med våldsamma medel.

You Tube: Team B II: Shariah, the Threat to America
Washington Times: Shariah a danger to USA – Obama policy change urged
Amazon: The Threat To America: An Exercise In Competitive Analysis (Report of Team B II)

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt