onsdag 8 december 2010

Friades från våldtäkt kvinnan var berusad

ÖREBRO En kvinna som anmält en bekant hon påstod hade våldtagit henne fick se mannen frias då hon var berusad och har minnesluckor från kvällen ifråga.

Mannen hjälpte kvinnan att ta hem hennes före detta pojkvän och bäddade ner honom. En fjärde kamrat skulle ansluta till sällskapet men enligt honom själv blev han aldrig insläppt i lägenheten av kvinnans manlige bekant.

Kvinnan var så pass berusad och trött att hon bara har vissa minnesbilder av hur mannen ska ha våldfört sig på henne, både vaginalt och analt. Hon minns också att hon vid upprepade tillfällen sagt att hon inte ville samt tagit sig ifrån mannen vid ett tillfälle. Till slut låste hon in sig på toaletten där hon upptäckte att hon blödde från underlivet. Efter en stund lämnade mannen lägenheten.

Mannen å sin sida hävdar att han och kvinnan pussades då de tillsammans gick mot lägenheten och väl där kyssts och smekts i soffan. Han uppfattade aldrig att kvinnan inte var med på det hela.

Enligt tingsrätten kan det inte uteslutas att hon provocerat mannen till att tro att hon ville ha sex med honom då hon inte minns exakt hur sexakten började och att hon var väldigt berusad och trött. I och med det anses det vara utrett att kvinnan tagit initiativ till sex och att det hela utspelat sig som mannen berättat.

Då kvinnan för egen kraft kunnat ta sig till toaletten och låsa in sig anser tingsrätten att hon inte ha befunnit sig i hjälplöst tillstånd. Kvinnan anses dock ha gett ett trovärdigt intryck och hennes uppgifter ses som tillförlitliga, trots det ogillas åtalet.

NA

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt