onsdag 5 januari 2011

DO i kris

LÄSARBIDRAG Långa handläggningstider, brister i årsredovisningen och mer än var fjärde anställd vid DO känner sig ledsen eller nedstämd på grund av jobbet.

DO verkar ha en lång väg att gå, dessutom så kritiseras verksamheten allt oftare i media.

En medarbetarenkät visar att personalen vid Diskrimineringsombudsmannen, DO, inte känner sig delaktig. Två av tre tror inte heller att det kommer att bli bättre.

Det kanske inte är så konstigt, en myndighet vars uppgift är att agera kassako åt lättkränkta individer fyller ingen funktion mer än för de som vill tjäna snabba pengar. Rasistkortet börjar bli utslitet och snart måste man möta verkligheten.

Är vi alla svenskar eller är det legitimt att göra som DO gör, dela upp oss efter ras, etnicitet och andra attribut? Problemen som finns internt inom DO förklaras med att flera ombudsmän slogs samman för en tid sedan. Det är tydligen svårt att få ihop det när folk är för olika.

Myndighetens chef, DO Katri Linna, vill inte kommentera undersökningen. Hon hänvisar i stället till den administrativa chefen Ulrica Engström Nilsson, som säger att det kan vara problematiskt att smälta ihop olika traditioner och kulturer.

Från ST Press, 17 december 2010

Ett tips, kör över de traditioner och kulturer ni inte vill ha, eller hitta på nya, som vinterpresenter. Det kan ju inte vara så svårt?

Heimdall

DO-chef anklagad för brott mot TF

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt