fredag 14 januari 2011

Ville ha större lägenhet hotade handläggare

ROSENGÅRD Ett “mångkulturellt möte” med tillhörande “berikning” råkade en handläggare på fastighetsförvaltaren Newsec ut för när en familj bosatt på Rosengård i Malmö tyckte de bodde lite trångt. Sjupersonersfamiljen, som bodde i en trerummare, stegade helt sonika upp till Newsec och krävde en större bostad direkt. När de nekades detta blev den 20-årige hemmaboende sonen aggressiv. Nu åtalas han för att ha kastat kontorsutrustning och hotat handläggarna till livet.

Det var mamman i familjen som förde talan när man krävde att få en större lägenhet. Newsecs handläggare informerade att detta inte var möjligt då deras största lägenheter, om fyra rum, tillåter max fem hyresgäster. Enligt åtalet ska sonen ha blivit vansinnig och kastat en hålslagare och en häftapparat mot handläggarna och sagt att han skulle spränga hela stället.

När så familjen tre dagar efter incidenten fick sitt  hyreskontrakt uppsagt återvände sonen till hyresvärdens kontor och enligt handläggarna hotade han på nytt att döda dem om inte hans familj erbjöds en ny lägenhet.

Sonen nekar till anklagelserna.

Sydsvenskan

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt