söndag 9 januari 2011

Män jobbar mer än kvinnor största gapet på 20 år

FÖRLUSTAFFÄR Lögnen om den magnifika vinstaffär som våra politiker försöker intala oss att invandringen är får gång på gång rätt saftiga bucklor i lacken utan att lögnflödet i någon nämnvärd utsträckning verkar avta. Livligt understödda av en menlös och vaneljugande gammelmedia fortsätter man trumma ut invandringens och mångkulturens fröjder, trots att motsatserna bevisas gång på gång.

I veckan distribuerades ett tämligen deprimerande budskap ut om sysselsättningsgrad för kvinnor på arbetsmarknaden, något som borde reta upp de svenska extremfeministerna (hallå Schyman?) oerhört. Men därifrån har det varit tyst. Kan det ha att göra med den delen av informationen man ”glömde” delge oss?

TT kablade ut nyheten 5/1 om att fem procentenheter skiljer mellan andelen sysselsatta kvinnor och män. Det innebär att 230.000 fler män än kvinnor har ett jobb. Thats it. Av detta gjorde sedan pappersmedia egentligen ingenting, förutom att skriva små meningslösa notiser om det hela. Ingen ytterligare research, inget intresse av varför förhållande nu är som beskrivs.

Det intressanta är nämligen att gapet mellan antalet män och kvinnor som arbetar är det största på 20 år, i tider då statsminister Fredrik Reinfeldt et consortes trummar ut hur viktigt det är att alla jobbar och hur bra Alliansens arbetslinje har lyckats.

Att arbetslösa och sjuka svenskar mer eller mindre piskas ut på en arbetsmarknad som inte vill ha dem är ju en sak, men hur bra arbetslinjen lyckats vad gällande den grupp som bär ansvaret för gapet mellan mäns och kvinnors sysselsättningsgrad kan ju diskuteras.

Vad som nämligen ”glömdes bort” i mediarapporteringen om detta är en liten, men oerhört viktig detalj som är mycket relevant i diskussionen om svängdörrspolitiken som förs angående våra framtida ”pensionsräddare”. Här kommer Arbetsförmedlingen till vår hjälp, källan där media hämtade sin information.

De viktiga upplysningar i Arbetsförmedlingens rapport ”Arbetsmarknadsutsikterna hösten 2010″ man utelämnade ser ut så här:

Detta har lett till att sysselsättningsgraden ökat påtagligt för männen och gapet mellan mäns och kvinnors sysselsättningsgrad är för närvarande den största på de senaste decennierna, cirka 5 procentenheter. Denna utveckling kan också härledas till en stark ökning av antalet utomeuropeiska kvinnor (16-64 år) i befolkningen.
Sysselsättnings-graden för utomeuropeiskt födda kvinnor uppgick under tredje kvartalet 2010 till endast 50 procent, jämfört med 76,1 procent för svenskfödda kvinnor. Även under prognosåren 2011 till 2012 talar mycket för att männens arbetsmarknad förbättras mer än kvinnornas, varvid det stora gapet i sysselsättningsgrad kan komma att öka ytterligare.

Spektaklet Reinfeldt gick för några veckor ut med att fler kvinnor borde jobba, så detta borde ju vara att ett gyllene tillfälle för Alliansen att applicera sin omskrutna ”arbetslinje” på andra än svenskar. Men nej då, svenska kvinnor bidrar till välfärden, jämställdheten och sin och andras pension – muslimska kvinnor bidrar till utanförskap, självvald segregering, bidragsberoende och att islamisera Sverige.

Gustaf Janson

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt