söndag 30 januari 2011

Olaglig könsdiskriminering på gym

KÖNSAPARTHEID Fokus Friskvård har anläggningar i Västerhaninge och Skogås, där åtminstone sistsnämda stad har en stor muslimsk invandring. En tipsare delgav att Fokus infört könsåtskillda bad på lördagar där endast kvinnor är välkomna. Inga män är tillåtna, vilket uttryckligen står i deras annons.  Att det är muslimska kvinnor som delvis är målgruppen bekräftas också:

Fokus

Detta är könsdiskriminering och förbjudet enlig lag:

Diskriminering är, i sin bredaste definition, när en person eller grupp av personer gör åtskillnad mellan olika människor, inte på grund av meriter eller kvalitéer utan på grund av mer grundläggande egenskaper, delar av den diskriminerades identitet. I begreppet är underförstått att åtskillnaden innebär något negativt, inte positivt, för den diskriminerade. Egenskaper som kan anses diskriminerande att göra åtskillnad på grund av är sådana egenskaper som anses medfödda, förvärvade eller ibland valda, men i så fall så grundläggande för den kulturella identiteten att de bör skyddas. Sådana egenskaper kan anses vara till exempel kön, etnicitet, funktionsnedsättning, ålder, hudfärg, inkomst, övervikt, sexuell läggning och religiös eller politisk åsikt.

Könsdiskriminering är när män eller kvinnor blir negativt särbehandlade på grund av sin könstillhörighet. Diskrimineringen baseras på det biologiska könet och det sociala könet.

Skyddade områden

Tillhandahållande av varor, tjänster och bostäder (förbjudet att diskriminera kunder).

Wiki

Anmäl Fokus Friskvård

Statuera exempel: Anmäl till DO

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt