fredag 21 januari 2011

Manifestation mot rasism i Tomelilla

TOMELILLA Att det pågår ett lågskaligt inbördeskrig i framför allt de södra delarna av landet, där såväl svenskar som judar flyr, och att vi numera kan stoltsera med Västvärldens värsta våldtäktsstatistik är inget som gör att folk reagerar. Inte heller att polis och räddningstjänst attackeras då de ska utföra sina livsviktiga arbeten. Då en muslimsk kvinna iklädd slöja blev mål för en grupp ungdomars trakasserier blev det däremot ett mindre uppror som på torsdagen resulterade i en ”ljusmanifestation mot rasism med appelltal och musik”.

Efter Niklas Orrenius artikel i Sydsvenskan om Malyum Salah Hashi och ett trakasserande tonårsgäng har såväl mediasverige som kommunen och dess invånare reagerat kraftfullt. Bakom initiativet till manifestationen ”för gemenskap och medmänsklighet” står elevrådet på Österlens folkhögskola.

– Vi vill visa vad Tomelilla verkligen står för, säger Jeanette Lindén, ordförande i elevrådet på skolan.

Cirka 300 personer samlades på torget, bland annat kommunstyrelsens ordförande Torgny Larsson (S), som även var en av talarna och tyckte att initiativet var bra.

– Alla nio partierna i fullmäktige har gemensamt uttryckt sin avsky för det som hänt, säger Torgny Larsson.

I denna grupp ingår bland annat Sverigedemokraterna som fick 14,5 procent av rösterna i kommunen i september.

För att förhindra missuppfattningar vill PI klargöra att vi naturligtvis aldrig anser att våld och trakasserier av diverse slag är godtagbart. Dock visar fallet på ett monumentalt hyckleri och en förlamande flathet inför vissa akuta problem i samhället.

Skånskan · PI

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt