torsdag 6 januari 2011

Misstänkt krigsförbrytare gripen är skånsk lokalpolitiker (V)

KRIGSFÖRBRYTARE Mannen är 42-årig bosnier och svensk medborgare. Han är gift, har två barn och bor i skånska Åhus. Han är produktionstekniker på keramikertillverkaren/kedjan IFÖ sedan 1996 och idrottstränare. Han är även lokalpolitiker för Vänsterpartiet i Kristianstad (kandiderade i valet 2010, satt i valberedningen) och nämndeman, troligen i Kristianstads tingsrätt:

  • Mirsad Mesanovic, född 1969-01-02

I går greps Mirsad Mesanovic vid 14-40-tiden på Kastrups flygplats i Danmark efter att ha flugit från Kairo. När han blev kollad av flygplatspolisen slog datorn larm enligt Schengen-systemet. (SIS). Anledningen är en slovensk arresteringsorder för krigsbrott sedan 2007, där han enligt efterlysningen är misstänkt för mord som begicks under Balkan-kriget den 2 juli 1991 då en passagare i en bil sköts till döds vid en gränsstation.

Nu sitter han anhållen i 10 dagar och Slovenien kan nu begära honom utlämnad. Han nekar och vägrar bli utlämnad. Bakgrunden till gripandet är en slovensk journalist som intervjuat honom i Sverige och artikeln publicerades i slovensk media. Dess polis blev intresserad och ville ha tag på honom. Enligt dansk media ska han även haft artikeln på sig vid gripandet.

PI tackar för läsaren för de nya uppgifterna.

Notera även att vi är först ut med detta inkluderat hans namn. Varken svensk media eller forum har plockat upp denna lilla pärla. Media och myndigheter läser dock med frenesi.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt