onsdag 5 januari 2011

Rambo rånade McDonalds

RÅNDOM Mellan den 1 och 9 juli 2009 rånades Coop i Furulund, hamburgerrestaurangen Max i Hyllinge, McDonalds på Stattena i Helsingborg och Matöppet i Ekeby av två beväpnade (startpistol) och maskerade tonåringar. Nu har domen kommit.

Vid rånen mot Max och McDonalds avlossade rånarna skott i lokalerna. Efter det sista rånet, mot Matöppet i Ekeby, greps en av gärningsmännen kort efteråt, 19-åring, av polisens spanare. En tid senare greps den andre gärnings-mannen, en 19-åring. Båda är kända av polisen sedan tidigare. Ytterligare tre greps under utredningens gång.

Rånen

- Den 1 juli, Coop Nära i Furulund. Tillgripet: 36 000 kronor.
- Den 3 juli, Max hamburgerrestaurang i Hyllinge. Tillgripet: 18 000 kronor.
- Den 5 juli, McDonalds på Stattena i Helsingborg. Tillgripet: 10 000 kronor.
- Den 9 juli, Matöppet i Bjuv. Tillgripet: nästan 150 000 kronor.

Helsingborgs tingsrätt dömde

  • Zigenaren Rambo Cådårr Tilpsson (vänster), född 1991-02-09 och folkbokförd i Bjuv, för tre av rånen till tre och ett halvt års fängelse.
  • Hussain Dhamir M Tahir, född 1991-07-22 och folkbokförd i Helsingborg, för samtliga fyra rån till fem års fängelse. Var vid tiden för rånen inskriven på Klockbacka Ungdomshem i Upplands Väsby, ett hem för våldsbenägna tonåringar.

Okända namn för PI

  • 19-årig helsingborgare för rån till ett och ett halvt års fängelse gällande McDonaldsrånet.
  • 18-årig helsingborgare för medhjälp till rån till ett år och åtta månaders fängelse. Han var på plats inne på McDonalds när rånet begicks och att han kontaktade de två ovan som utförde själva rånet via mobiltelefon. I straffet ingår även grovt narkotikabrott sedan polisen hittat nästan tre och ett halv hekto amfetamin i hans lägenhet.
  • 18-årig kvinna, tidigare anställd på McDonalds, för medhjälp till rån till skyddstillsyn och tre månaders fängelse.

Domstol

Helsingborgs tingsrätt, mål nr B 4519-10 / B 4627-10

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt