tisdag 11 januari 2011

Politiskt korrekt recension av Världsmästarna

VÄRLDSMÄSTARNA En av få recensioner av Julia Caesars Världsmästarna i gammelmedia ges i dag i Dalarnas Tidningar under rubriken “Öppen rasism från journalist med Borlängerötter”. Redan där sätts tonen för vad som komma skall och mycket riktigt följs den politiskt korrekta mallen till punkt och pricka rakt igenom.

Pär Fagerström på DT:s kulturredaktion säger sig göra ett undantag för Världsmästarna som är skriven under pseudonym, detta på grund av det stigma invandringskritiker utsätts för och det ständigt överhängande hotet från islamister.

Fagerström börjar med att dra paralleller till SVT:s serie Drottningoffret där rasister och nazister lurar bakom varje gathörn.

I det andra avsmittet motiverade Fredric ex-soldaten och blivande attentatsmannen Johnny (Martin Wallström) med orden:

“Våra länder och raser invaderas. Våra folkvalda svenska politiker håller upp dörren, och vem rullar man ut mattan för? Det är dags att säga från. Det är vi eller dom!”

Enligt Fagerström uttrycks samma idéer i Världsmästarna.

“De har reat ut vårt land. På gatorna vandrar svarta vålnader. Vår egen regering och riksdag bekrigar oss och våldför sig på oss. Men det går att återupprätta vårt land innan det definitivt störtar ned i avgrunden. Det kräver mod, beslutsamhet och mognad. Det brådskar.”

Trots att Sverigedemokraterna knappt nämns i boken dras ändå paralleller till partiet som numera sitter i Sveriges riksdag, och många av bokens tankar, exempel och tolkningar förutspås att återges av Jimmie Åkesson med anhang åren framöver.

“Julia Caesar” säger sig vara kvinna, journalist sedan många år, pappan brevbärare, mamman hemmafru. Hon bodde några barndomsår på 50-talet på Bullermyren i Borlänge och använder taget namn för att slippa hot från islamister.

Under detta 50-tal fanns en verklig Julia Caesar, en skådespelerska och komedienne som bland annat sade sig tillhöra KKKK, vilket uttyddes Kvinnoklubben för Karska Karlars Kväsande.

Pseudonymen Julia Caesar är däremot ingen humorist, där bakom sin slöja. Här är det snarare KKK, en svensk Ku Klux Klan, som talar.

Samma tröttsamma tuggande om rasism om och om igen alltså.

Vari det rasistiska ligger i att ifrågasätta en fullständigt havererad invandringspolitik lyckas Fagerström inte riktigt förmedla, det bara är så. Därmed reducerar han både sig själv och tidningen han företräder till en i mängden av det ständiga brus som sprakar ut epitet som “rasism”, “nazism” och “främlingsfientlighet” vars ursprungliga innebörd sedan länge är bortglömda och har föga att göra med vad som avhandlas.

Och nu tvingas svenskarna till anpassning i och accept av moskéer och minareter – en tydlig och aggressiv symbol för militant islamism med samma form som missiler.

Men vilken form har då kyrktorn?

DT

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt