tisdag 4 januari 2011

Rekrytering till asylboende snart klar

ÖRBY Rekryteringen till asylboendet på gamla Lugnet pågår för fullt och beräknas snart vara avklarade. Framåt våren kommer Gryning Vård AB att öppna boendet med tolv platser för asylsökande så kallade “ensamkommande flyktingbarn”.

Gryning Vård AB ägs av de fyra kommunalförbunden i Västra Götalands län och i Örby kommer företaget att arbeta på uppdrag av Sjuhäradskommunerna, som ingått ett avtal med Migrationsverket om att ta emot “barnen”, varav en del kommer att placeras i familjehem – en lösning som dock inte är möjlig för alla och därför behövs boendet.

Boendet är till för pojkar och utvecklingschef Inge Olofsson tror att de kommer vara i 16-, 17-årsåldern. De flesta “barn” kommer i dagsläget från Afghanistan och Somalia.

De som placeras i Örby kommer från transitboenden i någon av landets mottagningskommuner och att de nu hamnat i Örby innebär att de tilldelats en kommunplacering.

– Därefter bor de på asylboendet i princip så länge som asylprocessen pågår. En del som får avslag på sin asylansökan blir kvar även efteråt. Det beror på att man inte kan utvisa barn under 18 år eftersom det sällan finns någon som är beredd att ta emot dem i hemlandet. Dessutom kan asylbeslut överklagas i flera steg, berättar Inge Olofsson.

Chefen för boendet rekryteras internt men övriga personal, en biträdande chef och sju stycken ungdomsassistenter, nyrekryteras.

– Vi har intervjuat ett antal personer och befinner oss i ett läge där vi ska ta referenser. Vi räknar med att vara klara i mitten av januari. Många från trakten har sökt jobb, säger Inge Olofsson.

Hallands Nyheter

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt