fredag 28 januari 2011

Kamelen Mustafa underhöll kroggäster djurvänner i uppror

PUCKAD IDÉ? Vad göra om man som nattklubbsarrangör vill dra på sig kritik, anmälningar och allmän uppmärksamhet? Svar: man hyr en kamel som underhåller fulla unga gäster i krogkön.

Club Mingel gjorde just det. Man hyrde en kamel från företaget Fun City. En skötare ingick i priset. Och i lördags kväll ställde man upp kamelen – döpt till Mustafa – utanför nattklubben i Kungsbacka. Club Mingel hade även anställt en krogvakt för att se till så att gästerna inte kom för nära inhägnaden där Mustafa stod. Kamelen var av Sibirisk härkomst och står alltid ute, oavsett väder.

Men idén föll inte i god jord. Många blev irriterade på arrangörerna. På Facebook spreds agget och frågan ställdes hur de ansvariga kunde låta en kamel stå och frysa i regnet. Eva Stegfelt från Valida var inte på plats under lördagskvällen men menar att hon känner folk som var där. Hon tycker inte att en krogkö är en miljö för en kamel (Well, duuh)..

- Jag vet inte vad nöjet skulle vara i det. För gästerna var ju tydligen fulla artonåringar som slängde snöbollar och fimpar på den, säger Eva Stegfelt som inte uppskattade klubbarrangörernas idé.

– Den som påstår att kamelen behandlades dåligt har inte varit där, säger Stefan Sumner som är en av drivkrafterna bakom klubben.

Han har själv fått en mängd arga mejl från personer som hört rykten om händelsen.

– Kamelen stod innanför ett staket och en skötare samt en krogvakt fanns hela tiden vid dens sida, säger Stefan Sumner.

– Djurskötaren berättade att kamelen också var van vid krogmiljö då den tidigare varit ute på liknande jobb, bland annat på Park Lane i Göteborg, säger Stefan Sumner.

– Tanken var att det skulle bli en överraskning för människor i krogkön. Ett minne att ta med sig hem från kvällen, säger Sebastian Brännén, som också jobbar med klubben.

Nu har länsstyrelsen fått in en anmälan om djurplågeri och ärendet ska handläggas av djurskyddsinspektörer.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt