tisdag 18 januari 2011

Underårig flicka våldtagen av 18-åring

VÅLDTÄKT Den 13-åriga flickan mötte i november upp två andra pojkar, 14 och 12 år gamla, i Viksjö centrum och hade med sig vodka i en plastflaska hemifrån. De gick och satte sig i ett trapphus varpå flickan började dricka av spriten. Ingen av pojkarna drack något. Hon blev berusad och hånglade med dem båda. En av pojkarna filmade med sin mobilkamera.

Då de skulle lämna trapphuset hade hon svårt att gå på grund av berusningen. En av pojkarna bar henne på ryggen till en busshållplats. De tog bussen till Jakobsbergs stations. Hon nickade till under resan men hörde hur en av pojkarna skickade sms och ringde runt och sa att han hade med sig en full tjej och att den han talade med skulle komma till Jakan (Jakobsberg).

När de kom fram blev hon åter igen buren. De begav sig till en gångtunnel där ytterligare två pojkar, 18 respektive 16 år gamla, mötte upp. 18-åringen sa åt pojkarna som kommit dit med henne att sticka. Efter att de presenterat sig för flickan under falska namn lade 18-åringen armen om henne och förde henne därifrån.

Hon sa att hon skulle ta bussen hem men 18-åringen sa att det fanns poliser vid busshållplatsen och att hon inte borde gå dit berusad. De fortsatte i stället till en park intill en skola. Hon gjorde inte motstånd då hon inte ville stöta på polisen. Hon uppfattade det som att pojkarna ville hjälpa henne. 16-åringen gick hela tiden med. Även en tredje pojke ska ha varit med, dock ingen som flickan känner till.

Väl i parken lyfter 18-åringen upp henne på en rutschkana. Flickan börjar nu känna oro för vad som skulle hända. Han lyfter upp henne igen och flyttar henne till en parkmöbel bestående av ett bord och två bänkar som satt ihop. Han placerar henne på bordet varpå hon säger ”vad fan gör du?”. Till svar får hon att de ska mysa och drar ner hennes byxor. Hon säger nej och drar upp byxorna igen och försöker springa iväg. 18-åringen följer efter, tar tag i hennes arm och för tillbaka henne till border. Där drar han ner hennes byxor igen, trycker ner henne mor bordet, särar på hennes ben och fullbordar våldtäkten.

16-åringen står bredvid och tittar på och har sina händer på hennes kropp och i hennes ansikte. I försvar biter hon honom i fingret. Hon sparkar och slåss för att komma loss. Under tiden står även en grupp på cirka fem personer några meter ifrån och bevittnar händelsen. Det hela är över på några minuter.

Efteråt säger 18-åringen till henne att gå till ungdomsmottagningen så att hon inte blir gravid. 16-åringen tar vid och för henne till en innergård vid ett intilliggande daghem där han placerar henne på en bänk och drar ner hennes byxor. Han verkar dock ändra sig och drar upp byxorna igen. Han säger att han är ledsen och för henne tillbaka till busshållplatsen, där de pojkarna lämnar av henne.

Hon åker hem till sina farföräldrar och berättar inget om vad som hänt. Dagen efter mår hon dåligt och känner sig äcklig. Natten präglades av mardrömmar och hon hade ont i kroppen. På måndagen därpå går hon till skolan men mår fortfarande så pass dåligt så att hon skippar första lektionen.

Pojken som blev filmad då han hånglade med flickan visar upp filmen för andra elever på skolan och ett rykte om att hon skulle utfört oralsex på pojkarna i trapphuset uppstår. Hon talar om för en lärare vad som hänt, som hänvisar henne till kuratorn. Efter att ha berättat även för kuratorn kallas både flickan och hennes föräldrar till ett möte.

Inledningsvis vill flickan inte att föräldrarna ska få vetskap om vad som hänt, därför tar kuratorn bara upp att flickan druckit sprit. Först efter skolan på fredagen berättar hon för sina föräldrar. Under helgen blir hon undersökt på Södersjukhuset där hon får en remiss till BUP.

Efter våldtäkten har hon känt sig äcklig och utnyttjad och har duschat mycket. Även svårigheter med skolarbetet har uppstått i form av koncentrationssvårigheter. Hon drömmer ofta mardrömmar och blir lätt irriterad.

Dom

Tingsrätten skriver bland annat att flickans uppgifter ”påverkas dock av att hon var kraftigt berusad vid tillfället” och att ”detta förhållande gör att hennes uppgifter om detaljer i händelseförloppet får värderas med viss försiktighet”.

Hon anses dock i huvudsak ha varit konsekvent och lämnat en identisk berättelse under hela rättegången.

Det går dock inte att komma ifrån att rättsintyget och fotografierna ger ett påtagligt stöd för att samlaget genomfördes med våld och tvång och att Nicole gjorde motstånd på det sätt som hon beskrivit.

Matarr Jallow, 920204, gambiansk medborgare, döms för våldtäkt mot barn och ringa narkotikabrott till fängelse i ett år och tre månader. Han har en tidigare dömts för misshandel samt olaga hot. Han ska stanna kvar i häkte till dess att domen vinner laga kraft.

Karim Assad Aziz, 940201, irakisk medborgare, döms för medhjälp till våldtäkt mot barn och ringa narkotikabrott till ungdomsvård.

Tillsammans ska de även betala ett skadestånd på 55 000 kronor till flickan.

Attunda tingsrätt, B 9779-10

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt