fredag 28 januari 2011

Nyanlända invandrare gillar inte maten och lokalerna

BREDSAND De nyanlända invandrarna som bor på Liss Motell i Bredsand beklagar sig över att lokalerna är smutsiga och maten inte är god, dessutom serveras för små mängder. Nu har de protesterat hos Migrationsverket som lovar att tillgodose nysvenskarnas krav.

På Liss Motell bor 42 invandrare i rum som Migrationsverket tillfälligt hyr. I november fick de ta emot en protestlista underskrivna av ett tiotal av de boende.

– Det stod att man inte tyckte om maten som serveras och att det var för lite mat och att en tvättmaskin inte fungerar, säger Annika Nordin, enhetschef vid Migrationsverkets mottagning i Sundsvall.

– Direkt när jag fick listan kontaktade jag hyresvärden.

Enligt Nordin sköter de boende själva städningen i sina rum. Kritiken om smutsiga lokaler ska avse de gemensamma utrymmena.

– Det framkom att det inte riktigt fungerade med städningen, men där har det gjorts en uppryckning nu. Jag vet att de städat upp ordentligt och vi kommer att ha koll på att det sköts ordentligt, säger hon.

Maten görs i motellets restaurang och enligt Migrationsverket ska det inte vara några problem med den.

– Det här med maten är inte så lätt när man har olika matvanor och kommer från olika matkulturer. Men vi upptäckte att det var lite spartansk frukost och hade ett samtal med hyresvärden så det ska vara bra nu, säger hon och berättar att man från myndighetens sida efter samtalet också gjort stickprov på maten.

Efter att Migrationsverket talat med hyresvärden tycks situationen ha förbättrats. Personal från verket finns på plats flera gånger i veckan och påpekar bristerna för hyresvärden så fort något inte är som det ska.

Enligt uppgifter till SVT:s Mittnytt kvarstår dock problemen och på onsdagen hade representanter från Migrationsverket ett möte med hyresvärden där de senaste klagomålen togs upp till diskussion.

– Maten är dålig. Och det är smutsigt, mycket smutsigt, säger en av dem.
– Det är som ett fängelse, säger en annan.

I september 2010 greps fem personer på samma motell för grovt vapenbrott.

Dagbladet · SVT · PI

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt