torsdag 6 januari 2011

Krönikör kryper till korset ogillar saudiskt moskébygge i Göteborg

MOSKÉBYGGE Den 25 maj slår man upp portarna till ännu ett ondskans och indoktrineringens hus i Göteborg med plats för 1200 , nämligen den sunnitiska- och saudifinansierade moskén på Ramberget. Detta både gillas och ogillas på samma gång av Peter Kadhammar, den övernitiskt politiskt korrekte krönikören på Aftonbladet som PI huggit efter några gånger.

Han inleder med att invigningen är lika med en obalans som rättas till ty moskéer måste vi ju bara tillåta i Sverige i religionsfrihetens namn. Jämlikhet, könsapartheid är ju aldrig viktiga kriterier uppenbarligen. Däremot är islams bisarra fanatism heligt. Men han är samtidigt emot att moskéns finanserieras med saudiska pengar – vilket innebär just extrem fanatism, kvinnoförtryck och osande sharia light på svensk mark. Självmål någon? Sedan drar han upp vad Saudiarabien och dess sharialagar innebär:

Tyvärr är moskén finansierad av Saudiarabien, ett land präglat av svårslaget moraliskt hyckleri, politiskt förtryck och religiöst tyranni.

Homosexuella straffas med spö. En kvinnas vittnesmål är värt bara hälften av en mans. Kvinnor får inte köra bil och är underställda manliga släktingars nycker och välvilja. Småflickor blir bortgifta med gubbar. En kvinna som våldtas bör akta sig för att göra anmälan. Hon kan själv dömas till fängelse. Fackföreningar är förbjudna och demonstrationer olagliga. Det är förbjudet att kritisera kungafamiljen och liksom att kritisera islam.Den som lämnar islam för en annan religion kan straffas med döden. Dödsstraffet är flitigt nyttjat, specialiteten halshuggning. Jämfört med Saudi är Iran styrt av utspejsade liberaler med en loj låt-gå-mentalitet.

Muslimska stiftelsen i Göteborg försökte länge hitta finansiering inom Sverige. När det inte lyckades vände sig styrelsen till Saudi, som understödjer moskébyggen världen över. Den i Göteborg kostar 67 miljoner kronor. Saudiska staten har inte ställt några villkor för betalningen. Ändå känns den olustig.

Ahmed al-Mofty, ordförande i muslimska stiftelsen, säger att enda saudiska kravet är att moskén inte får rymma "extremistiska eller fanatiska grupper". Med tanke på hur Saudiarabien styrs undrar jag hur myndigheterna i Riyadh definierar sådana grupper.

Och slutligen nedvärderar han hela SD:s väljarkår:

Att få reagerat beror nog på att ingen anständig människa vill riskera att hamna i samma fack som Sverigedemokraterna, vilka naturligtvis drivit en kampanj mot denna som andra moskéer.

AB

Så det är så dags att vakna nu Peter Kadhammar. Man behöver heller inte vara SD-sympatisör för att reagera på detta vansinne. PI med flera har påpekat detta i flera år. Och moskén på Ramberget är inte den enda heller. Det finns åtskilliga moskéer ovan och under jord som säger en sak utåt men som anser annat i en parallellvärld, och ingen av er journalister har ryggraden att ställa dem hårt mot väggen.

Det kallas för lågintensiv islamisering och är ett snabbt växande problem i många västländer inkluderat radikaliseringen och muslimska ghetton kallat ‘no go areas’ – dit inga icke troende muslimer är välkomna.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt