lördag 22 januari 2011

Rastistisk bloggskandal på Göteborgsskola eller?

SKOLAN Som ni alla vet finns det bloggar av allehanda slag. Från milda ljuvliga toner till de riktigt extrema åsikterna.

En lärare i SO och Svenska på Önneredsskolan i Göteborg tyckte därför det var en god idé att starta en blogg och använda den under sina lektioner i en klass i årskurs nio under förra läsåret. Syftet var argumentationsövning där elevernas uppgift var att skriva insändare. Så långt allting bra. Men bloggen var öppen och tillgänglig för alla andra att kommentera. En eller fler passar då på att skriva sig. En föräldrer till en elev läser dessa kommentarer och går i taket och kallar det ”främlingsfientligt”. Personen ringer till rektor Anna Herkestam som beordrade läraren omedelbar nedstängning.

- Innehållet var förfärligt. Jag blev beklämd, måste jag säga, säger rektor Anna Herkestam.

Hon fortsätter.

- Bloggen var bara avsedd för klassen. Jag såg direkt på texterna att det inte kunde vara lärarens egna. Men det framgår inte på något sätt och det är beklagligt, säger hon.

Läraren beklagar att bloggen var öppen och säger:

- Det är två texter som är tveksamma. Jag valde att ha kvar dem för kommentarer och för att eleverna skulle öva på att argumentera. Jag jobbar jättemycket med detta och tycker det är viktigt att lyfta upp frågorna, så att man också kan bemöta det, säger läraren.

Vid lunch på fredagen fanns bara ett avskedsmeddelande kvar. Rektorn fortsätter:

- Jag tycker inte dessa texter ska ligga öppet om det inte är tydligt vem som skrivit. Detta är oerhört tråkigt när vi jobbar så mycket med frågan, säger Anna Herkestam.

Herkestam drar fram fler floskler ur bakfickan: värdegrund, samarbete med Rädda Barnen och Unicef och uppskattar att föräldern hörde av sig så man kunde strypa denna nazistiska historia för gott:

- Det är bra att föräldrar säger till och att barnen reagerar.

Nå, vad skrev man då i bloggen som rörde upp himmel och helvete?

Detta:

”De invandrare som kommer hit och förstör ska ut med huvudet före så enkelt är det! Det som är störande är att det är såå ‘känsligt’ att tala öppet om det som sker och det som är sant, då man blir kallad rasist?”

”Sverige behöver en invandrarpolitik!”

”Integrationen och nationalismen i väst måste skärpas starkt och detta ska jag kämpa för!

GP

PI hade förmodligen givit rektorn och föräldern hjärtinfarkt.

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt