fredag 21 januari 2011

Ensamkommande får bo mitt i Glimåkra

ENSAMKOMMANDE En plats har nu hittats till de fem så kallade ensamkommande flyktingbarnen vi skrev om tidigare i dag. Det blir det gamla kommunhuset mitt i Glimåkra som nu delvis ska byggas om inför ankomsten av de nya invånarna.


Visa större karta


Ordföranden i omsorgs- och utbildningsutskottet i Östra Göinge, Tommy Aspegren, säger att de är övertygade om att detta blir bra och att bland annat de viktiga gemensamhetsutrymmena är väldigt fina där.

Klockaren AB, det kommunala bostadsbolaget som sökt med ljus och lykta efter en lämplig bostad, äger huset. Byggnaden har tidigare fungerat som kommunhus och även innehållit bank och post.

Boendemöjligheter finns på tre olika våningar och för närvarande inryms flera bostadslägenheter. Planen är att barnen ska bo på första våningen.

Efter renoveringen kan fem till sju ensamkommande inhysas i huset, i dagsläget dock planerat för fem, och nio tjänster ska tillsättas för att passa upp på dem. 1 900 kronor per boende och dygn utgår från staten. Verksamheten tros komma igång framåt sommaren.

– Jag tror, att det här huset passar bra för pojkarna, säger Glimåkrabon Alve Svensson, när han av tidningen får kännedom om torsdagens beslut i kommunhuset i Broby.
– De är välkomna hit.

NSK

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt