fredag 7 januari 2011

Malmö och Södertälje minst populära kommunerna

IMPOPULÄRT Åter igen får mångkulturella Malmö och Södertälje mindre smickrande omdömen av svenska folket, denna gång i form av en bottennotering i TSN Sifos undersökning “Svenskarnas favoritkommuner”.

1 200 personer i åldrarna 15 – 79 fick frågan “Om du tänker på nedanstående kommuner, vilket intryck har du av dem?”. På listan fanns 28 stora kommuner i Sverige.

Så sent som i november förra året konstaterades Malmös impopulära ställning bland svenska folket i MedieAkademins årliga förtroendebarometer. Även där ansågs Malmö vara den sämsta staden att bo i.

Gotland tog förstaplatsen, vilket sägs bero på flera saker. TSN Sifos kommunikations- och medieanalytiker Martin Ahlqvist lyfter fram utrymmet i medierna som en orsak och att Gotland inte bara är ett etablerat semesterställe för många svenskar utan ön hamnar även alltid i fokus under Almedalsveckan.

"Att synas på rätt sätt är avgörande för både ökad kännedom och ökat gillande. Det är få kommuner förunnat att få vara i mediernas blickfång under en hel vecka varje år, och det ger Gotland goda möjligheter att påverka bilden av kommunen i resten av Sverige", skriver Martin Ahlqvist i ett pressmeddelande.

I botten på listan ligger två kommuner som trots hög kännedom från gemene svensk fått låga betyg: Malmö och Södertälje. PI skulle gissa på att det är just därför de är så impopulära.

DN
Undersökningen i PDF-format

PrintFriendly Share



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt