torsdag 7 juli 2011

11-årig flicka tvingades stjäla i butiker

MÅNGKULTUR Vanligtvis politiskt korrekta Ystads Allehanda refererar en dom där hovrätten fastställer en tidigare dom mot en 33-årig man som utnyttjat en 11-årig flicka till att stjäla plånböcker och handväskor i olika butiker.

Mannen dömdes för att ha tvingat en 11-årig bulgarisk flicka att stjäla plånböcker och handväskor i livsmedelsbutiker. Bland annat genomfördes en sådan stöld på Ica Supermarket i Ystad, där en kvinna blev av med sin väska med innehåll sammanlagt värt ca 8 000 kronor. 33-åringen påstår att han hade flickans föräldrars godkännande att ta med henne på stöldturné i Sverige och Danmark. Vilket land mannen kommer från framgår inte av artikeln, men om flickan är bulgar kan man kanske anta att även mannen kommer från Bulgarien.

Mannen dömdes av tingsrätten till fyra års fängelse samt tio års utvisning för människohandel och en lång rad grova stölder. Åklagaren överklagade till hovrätten, troligen hovrätten över Skåne och Blekinge, som fastställde domen. Åklagaren hade velat se ett längre fängelsestraff och en utvisningstid på 15 år, men hovrätten nöjde sig med att fastställa tingsrättens dom. Om flickan skickades hem till föräldrarna eller om hon togs om hand av svenska myndigheter framgår inte.

Ystads Allehanda

Relaterat

11-årig flicka på svensk stöldturné

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt