DEBATT I gårdagens SvD skrev Per Gudmundson en tänkvärd ledare om ”Vem har rätt svar på terrorn?” Han resonerar om hur terrorismen sätter skräck i en befolkning för att på sikt påverka politiken och exemplifierar med tidigare terrordåd. Röda arméfraktionen i Västtyskland härjade på 1970-talet. De ville framkalla en polisstat, vars förtryck skulle väcka befolkningen ur sin slummer varpå socialistisk revolution skulle följa. Västtyskland svarade med strängare straff m. m. men blev ingen förtryckande polisstat.
Terrorbombningarna i Madrid 2004 dödade 191 personer och skadade över tusen. De skedde några dagar innan de allmänna valen i landet där väljarna avsatte högerregeringen och röstade in socialdemokraterna. Attacken utfördes av en Al Qaida-grupp som ville ha ut de spanska soldaterna ur Irak. Vänstern hade lovat ta hem soldaterna om de vann valet och gjorde det också.´
Gudmundson resonerar nu om hur de norska väljarna ställer sig till Fremskrittspartiet som Anders Behring Breivik var medlem i under ca tio år, men uteslöts från när han inte hade betalat medlemsavgift på två år. I motsats till många av PI:s läsare har Gudmundson uppenbarligen inte följt norsk media sedan terrorattentaten. I det som hittills har kunnat höras anklagas Fremskrittspartiet inte för att ha främjat terrorn genom att inte ha begripit att ABB skulle bli terrorist redan på den tiden när han var medlem i FrP.
I Norge ägnar man sig för närvarande inte mycket åt den guilt-by-association som tycks vara svensk PK-medias livsluft genom att skylla terrordåden på SD – ett svenskt demokratiskt parti i vår riksdag som de övriga partierna mobbar och kränker så fort de får en chans. Huruvida Jens Stoltenbergs uttalande om att Norge kommer att möta terrorn med mer demokrati besannas återstår att se. Många röster höjs dock för att alla ska komma till tals – även de som är motståndare till det mångkulturella samhällets utveckling och islamiseringen av landet.
Det återstår också att se hur väljarna reagerar i de kommande kommunalvalen. Det är väl inte otänkbart att många väljare kommer att belöna den sittande regeringen som har uppträtt så väl i Norges största kris sedan den tyska ockupationen under andra världskriget. Men man ska nog i Sverige akta sig för att tro att ett sådant valresultat skulle vara ett sätt att straffa FrP för att ABB varit medlem där. Norge liknar överhuvudtaget inte Sverige i denna fråga. Attityden är en annan.
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt