fredag 1 juli 2011

Radioprofil åtalas för våldtäkt av barn

BARNVÅLDTÄKT En känd radioprofil, som bland annat jobbat på Sveriges Radio och SVT, misstänks för att ha våldtagit en minderårig flicka i mars i år. Mannen nekar till brott. På torsdagen lämnades åtalet in till Stockholms tingsrätt och är omgärdat av sekretess på grund av gärningens art och offrets ålder. PI har namnet.

Flickan är under 15 och ska ha blivit utsatt för övergreppet den 26 mars i år. I bevisningen finns bland annat utlåtanden av en barnläkare som utfört en undersökning på flickan. Åklagaren använder även vittnesförhör med en person inom barn- och ungdomspsykiatrin och en okänd kvinna som ska ha kännedom om gärningen.

Sveriges Radio uttalar sig programdirektör Björn Löfdahl:

– Sveriges Radios ledning fick kännedom i morse vem den åtalade är, och vi tar misstankarna och de inblandades situation på djupaste allvar. Vår medarbetare arbetar sedan en tid tillbaka inte med program och kommer inte att arbeta med programverksamhet under den tid som den rättsliga processen pågår.

Åtal

Pontus Valdemar Enhörning, 580706, åtalas för våldtäkt mot barn.

Enhörning har den 26 mars 2011 inom Stockholms kommun med målsägande A, som inte är femton år fyllda, genomfört en sexuell handling som med hänsyn till kränkningens art och omständigheterna i övrigt är jämförlig med samlag.

Stockholms tingsrätt, B 5042-11

Media

Metro
Expressen
Aftonbladet

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt