tisdag 5 juli 2011

Black Cobra-bilar stoppades av massiv polisinsats

ORGANISERAD BROTTSLIGHET Det kriminella gänget från mellanöstern, Black Cobra, körde i karavan i 16 bilar, både svensk och danskregistrerade, med runt 40 gängmedlemmar mot Göteborg igår.

Men polisen i Västra Götaland agerade efter tips från sina skånska kollegor. Med tanke på alla skjutningar och mord i Göteborg och övriga pågående gängkonflikter i bland annat Norrköping satte polisen in minst ett 40-tal tungt beväpnade poliser, helikopter och hundar och stoppade gänget vid 20-tiden på en rastplats mellan Torrekullamotet och Åbromotet strax innan avfarten mot Mölndal. Samtliga fick kliva ur bilarna och spreds ut på marken. Insatsen tog fyra timmar. Alla kontrollerades och id:ades men ingen greps. Däremot hittade man rånluvor och en kastad pistol vid vägkanten. Gänget fick sedan fortsätta sin färd in i Göteborg där de körde omkring – med polisen hack i häl. Några timmar senare gav gänget upp och körde ner mot Skåne igen.

Polisen vet inte om det var en uppgörelse på gång. Häromdagen greps en 19-årig BC-kille efter att ha beskjutit Bandidos klubblokal i förra veckan i Helsingborg med automatvapen och polisen är nervösa inför ett stundande gängkrig mellan Bandidos och BC.

Till det kan man addera de två mordförsöken på två Outlawsmedlemmar i Norrköping den 28 juni, där de stötte ihop med Black Cobra och deras underhuggare M16 utanför en restaurang. Det var en BC-medlem som sköt ner killarna och BC-killen höggs själv. Totalt sitter fem nu häktade, tre från Outlaws och två från BC för mordförsök och medhjälp till mordförsök. Polisen misstänker även att Hells Angels levererat vapen till BC i Norrköping. HA är sedan inte direkt bästa vänner med Bandidos. Ovanpå det försöker Outlaws etablera sig på nytt och de är fiender med alla gäng. Förutom potentiella gängmord kan tredje man drabbas vilket är ett stort bekymmer för polisen, som jobbar aktivt att förebygga alla tänkbara uppgörelser landet runt.

GP

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt