tisdag 5 juli 2011

Gudmundsons argumentation legitimerar Sverigedemokraterna

INSÄNDARE Leif Jansson snackar politiskt korrekt men för det inte det minsta kreativt, originellt eller intelligent. Snarare fullständigt efter i debattläget. Vilket parti försöker du komma in i? Med din fullständigt verklighetsfrämmande och nedlåtande artikel legitimerar du vänster- och miljöpartiet samt manar tillbaka Pascalidou, Mona Sahlin och Maud Olofsson från de döda. Sådana artiklar som din trodde vi numera var utdöda. Därför fastnar man för den. Bara därför.

Genom att inleda med att Gudmundsson ”driver en tes” och försöker ”bevisa” att invandrare är mer brottsbenägna än infödda svenskar så insinuerar du att Gudmundsson ljuger eller åtminstone har fel. Ingenstans i din artikel försöker du dock motbevisa hans statistik annat än med floskler. Sådana debattinlägg får ju fler folk att rösta på nationalsocialistisk front istället för på sverigedemokraterna! Där rör du upp och skapar grumliga vatten!

Gudmundsson stigmatiserar inte någon etnisk grupp. Invandrare är ett för stort begrepp för att falla i kategorin etnisk grupp. Så även afrikaner eller europeer. Hutu och Tutsi är folkgrupper. Samer kan vara en etnisk grupp. När det på 80-talet stod att svenskar inte var välkomna in på hotellen i Österrike för att ni super för mycket, då snackar vi hets mot folkgrupp. Men emellertid super alla andra etniciteter lika mycket så nu är dessa skyltar inte aktuella längre. Leif Jansson kanske tänker, att snart är svenskarna ikapp i brottsstatistiken, då är frågan inte längre aktuell?!

Några förslag till lösning av problematiken nämner Gudmundsson kanske inte i den här artikeln. Ditt förslag om att låta rättsväsendet ta hand om problemet på sedvanligt sätt är detsamma som att säga att inget vidare behöver göras. För rättsväsendet klarar inte längre uppgiften. Känner du någon som är politiskt aktiv? Har du aktier i Securitas? Då kanske du var en av de som gynnades när anslagen till polisen minskades för ett decenium sedan med resultatet att vaktbolagen fick bråda dagar, sköt som svampar ur jorden och växte. Jag köpte aldrig aktier i Securitas. Jag känner inga politiker och hade inte insiderinformationen…. Där drev jag av från ämnet, så som du gjorde när du dillade om amerikanska motorcyklar.

Vi är också långt från prognomer och folkmord i Sverige. Att jämföra Gudmundsson eller Sverigedemokraterna med något som kan förknippas med det är en jävla oförskämdhet mot alla som har drabbats och drabbas av det i världen idag. Svenskarna har fortfarande inte gjort upp med sin dubbelmoral under andra världskriget. En dubbelmoral som pk-sverige lever på än idag. Skriv något om det om du är intresserad av folkmord och mellankrigstidens etniska spänningar efter omdragning av Europas gränser.

När du sedan skriver att det finns en fara i att oreflekterat ta människors oro på allvar och riskera att bli populistisk, för att det kan leda till ”ogenomtänkta beslut” så går du rejält över anständighetens gräns. Vad annat än ogenomtänkta förhastade beslut är det när regeringen stoiskt står fast vid en ”nedåtsluttande” migrationspolitik och plötsligt gör upp med mp om fri sjukvård m.m. för illegala migranter!? Är det långsiktigt?

Fråga Reinfeldt och Juholt vad de tycker om kortsiktiga röstförluster på 2-3%. Det har inget av blocken råd med idag. Väljarna kräver svar och åtgärder – nu och inte imorgon. Sverige har inte tid att invänta nästa lågkonjunktur, ur ämnets perspektiv. Då träffar nämligen skiten fläkten.

Johannes Brahe

Relaterat

Per Gudmundson talar ut i norsk media
Gudmundson, statistiken och bortförklaringarna
Per Gudmundson bemöter reaktioner på omdebatterad artikel
Per Gudmundson dödshotad i "satirisk" krönika
Politiskt korrekt härdsmälta efter faktaunderstödd artikel

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt