torsdag 28 juli 2011

Snömoset tar aldrig slut

PLADDER Sveriges vänster, som till stora delar dominerar medierna, och de professionella hobbytyckarna fortsätter att försöka plocka osmakliga politiska poäng i och med terrordåden i Norge. En osedvanligt vedervärdig artikel publicerades i dag i Borås Tidning. Läs och förundras över hur det gått så illa just i Sverige.

Anders Behring Breivik är ensam ansvarig för sina handlingar. Men för att förstå hans handlingar måste vi förstå det politiska klimat de utfördes i. Detta rasistiska klimat finns i både Norge och Sverige.

Daniel Poohl, chefredaktör för tidningen Expo och en av Sveriges ledande experter på högerextremism, skriver:

"Han kan ha agerat ensam, det vet vi inte allt om. Men han hade en gemenskap, en idévärld där hans tankar fick näring."

Den idévärlden kan vem som helst hitta på nätet. På hemsidor som Politiskt ­inkorrekt eller dess norska motsvarighet Document.no, samt i kommentarfält och hos sverigedemokratiska bloggare.

[...]

På nätet finns oaser för intoleransens kultur som följer i extremhögerns spår. Deras attacker riktar sig mot invandrare, kvinnor och HBT-personer. Inkorgarna hos oss som försvarar mångkultur, feminism och jämlikhet fylls av hat och hot. Kommentarfälten är fyllda till brädden av rasism, homofobi och kvinnofientlighet.

Vem är högerextremist? Anti-rasisten, Israelvännen och frimuraren Anders Behring Breivik som ville samarbeta med al-Qaida och al-Shabab? Är SD högerextremister då de antagligen är det mest Israelvänliga partiet i riksdagen? Är PI högerextremister för att belysa den havererade invandringspolitiken och mediernas konsekventa mörkläggande av dess konsekvenser? Hat mot kvinnor och hbt-personer?!

Vet alla dessa människor ens vad orden de använder betyder? PI börjar undra. Med samma logik är Aftonbladet, Expressen och Expo att beskylla för diverse misshandlar av sverigedemokrater och självmordsbombarens dåd i Stockholm i december 2010.

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt