torsdag 14 juli 2011

Pastafarianerna och det flygande spagettimonstret

Bild: venganza.org

RELIGION Enligt EU-bestämmelser får du, om din tro stipulerar det, bära huvudbonad på handlingar som körkort. Det tog österrikaren Niko Alm fasta på och bär pastafarianernas durkslag på sitt körkort, allt i enlighet med Det flygande spagettimonstret kyrka.

Alm är egentligen ateist och fick idén för att belysa problemet med att amerikanska skolor pressas att lära ut teorin som kallas intelligent design, vilket vissa kristna skolor gynnar i motsats till evolutionsteorin. Det flygande spagettimonstrets kyrka skrev då till skolförvaltningen i Kansas och bad om att även pastafariernas version av intelligent design skall läras ut till eleverna.

På kyrkans hemsida förkunnar man att ”den egna dogm tillåten i Det flygande spagettimonstrets kyrka är avståndstagandet av dogmer”. Nästa steg för Alm blir att ansöka om att pastafarianismen ska få status som en officiellt erkänd religion.

PI önskar kyrkan och dess kolhydratrika gud välgång och lycka med förhoppningen om mängder av särbehandlingar och många euros i diverse diskrimineringsersättningar.

BBC
Church of the Flying Spaghetti Monster

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt