torsdag 14 juli 2011

Asylsökande kurd dömd för våldtäkt

VÅLDTÄKTSMAN Den 18-årige asylsökande kurden från Irak kom till Sverige i våras och hamnade i Karlstad. Sedan tog det inte lång tid förrän han klev över lagens gränser.

I slutet av maj ska han ha misshandlat en 18-årig tjej med en sönderslagen flaska under en förfest i en lägenhet. Han skar upp armen på henne med två skärsår som följd. (Men tingsrätten ogillade åtalet då det inte kunde uteslutas att någon annan hade skurit henne. Dessutom var hon berusad och berättelsen osammanhängande under polisförhör och förhandlingen.)

Fjorton dagar senare träffar kurden en annan ung kvinna i Karlstads centrum i början av juni och begav sig sedan till en lägenhet på Kronoparken som tillhörde en kompis till kurden. Enligt kvinnan drog han ner henne på golvet på toaletten. Kurden tar där strupgrepp om hennes hals, slår henne i ansiktet och våldtar henne. Kvinnan grät hysteriskt och försökte göra motstånd.

Och som om inte det räckte till har han även ägnat sig mobilstölder på nattklubben Nöjesfabriken i Karlstad. Totalt stal han fyra mobiltelefoner ur folks väskor och kläder på. Nu har domen kommit.

Värmlands tingsrätt dömde

  • Ibrahim Ali Rahim, född 1992, för våldtäkt, grov stöld i fyra fall och snatteri till fängelse 1 år och åtta månader. Han ska även utge 85 000 kronor i skadestånd till den våldtagna kvinnan. Rahim hade tolkbehov på sorani.

Ingenstans i domen tar man upp något yrkande om utvisning.

Värmlands tingsrätt, mål nr B 601-11

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt