torsdag 7 juli 2011

Svenska kriminologers och sociologers demon?

INSÄNDARE En väldigt stor del av hatbrotten i Amerika riktas mot landets judar. Inte ett enda år i USA, efter 11 september, har det t.ex. registrerats fler hatbrott mot landets muslimer än mot landets judar. Ja, efter den värsta attacken mot USA i hela dess historia, och den värsta terrorattacken i modern historia – så har det varje år ändå skett många gånger fler hatbrott mot landets judar – än mot landets muslimer.

World Trade Center stod ju i New York, och 2009 t.ex, så begicks det 251 hatbrott mot judarna i staden, men bara 11 mot stadens muslimer. Ja, bara några år efter WTC-katastrofen, och ännu kortare sen FBI stoppat planen att spränga undervattenstunneln till lower Manhattan i New York, och på så vis dränka hela stadsdelen under vatten.

Men det är ingenting mot hur det var förra århundradet. För förutom den grova generella rasismen mot USA:s judar, den andra (och djupt antisemitiska) vågen av Ku Klux Klan mellan 1915 och ~1940så var antisemitismen så stark att judar hindrades från att ta vissa jobb, inte hade tillträde till vissa semesterområden och 'social clubs', endast kunde antas till College på en 'jude-kvot', hindrades från att köpa fastigheter etc. En icke helt rosenskimrande situation med andra ord.

Men vad har då detta med Bagdad-BRÅ och svenska kriminologer att göra?

Jo, trots det jag precis redogjort för, så har judarna, som endast utgör 2-3 procent av USA:s befolkning, lyckats bättre i USA under samma period – än någon annan grupp – även när man räknar in vita amerikaner. Amerikanska judar står t.ex. bakom 37 procent av alla USA:s Nobelpris, 71 procent av alla John Bates Clark medaljvinnare i ekonomi, 21 procent av alla Ivy League -studenter, 26 procent av alla som förärats Kennedy Center Honors utmärkelse, 37 procent av alla regissörer som vunnit en Oscar, 51 procent av alla som vunnit Pulitzerpriset för facklitteratur 25 procent av alla ACM Turingpris (datavetenskapens motsvarighet till Nobelpriset).

En omöjlighet, en paradox, en sorts svensk kriminologis, och annan marxistisk sociologis, motsvarighet till Maxwells demon. I alla fall om det vi hela tiden bankas i huvudet med ska stämma.

Så, Klara Hradilova, Jerzy 'Snickesnacki' Sarnecki, Bagdad-BRÅ som helhet, och alla andra 'experter' i den svenska ankdammen; hur är det möjligt?  Borde inte judarna tvärtom ha underpresterat på alla dessa områden, och istället varit väldigt överrepresenterade i brottsstatistiken etc, för att det ni hävdar ska stämma? Ja, borde inte vita majoritetsamerikaner i alla fall ha lyckats bättre än denna förtryckta minoritet, om nu diskriminering, rasism och ens status i samhället är det som avgör allt för oss i livet?

Pravda vítězí

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt