fredag 22 juli 2011

Terrordådet i Oslo reaktioner

TERRORDÅDET I OSLO Norge ser ut att ha upplevt sitt första terrordåd tidigare i dag och svensk media, politiker och diverse twittrare förenas nu i stor glädje då skytten i Utøya verkar ha haft ”nordiskt utseende”, något som vanligtvis brukar beskrivas som ”irrelevant”. Att bombdådet förefaller ha blivit utfört av islamister verkar dock inte lika viktigt. I denna post fyller vi successivt på med reaktioner från verklighetsfrånvända svenskar som ni gör sitt bästa för att ursäkta dådet – tips tages tacksamt emot!

Anna Ardin

Kent Ekeroth (SD) frågade retoriskt om någon kunde gissa vem som står bakom bombdådet och fick då bland annat detta svar av Anna Ardin, som också gjorde en stor sak av skyttens eventuella härkomst.

Lars Ohly

- Vi vet att svaren på terrordåden 11 september 2001 blev att oskyldiga internerades, friheten inskränktes och grupper belades med kollektiv skuld. Nu måste i stället ansvariga ställas till svars samtidigt som det öppna samhället försvaras. Jag är säker på att den norska regeringen förmår hindra att högerextrema och rasistiska opinioner stärks när terrorn bekämpas, säger Lars Ohly.

Vänsterpartiets ordförande Lars Ohly på partiets hemsida (läs hela).

Lena Sundström

Även Sundström poängterar skyttens etnicitet.

Expressen

Klicka upp

På Expressen väljer man bilder noggrant.

Kalle Larsson (V)

”Vänsterpartist och passagerare på StG. Seglar med frihetsflottan mot Gaza i midsommar. Blockaden skall brytas!”

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt