tisdag 12 juli 2011

Thomas Mattsson kallar Expressen oberoende medier

HUMOR Efter att SD-TV nyligen avslöjade att Expressen använde barnarbetare under Almedalsveckan beklagar sig nu chefredaktör Thomas Mattsson för Nyheter24 och kallar Expressen för ”oberoende medier”.

– Expressen har naturligtvis inga barnarbetare, nu talar du om sd-propaganda. De har alltid ett intresse av att svartmåla vår tidning, säger Mattsson till Nyheter24.

Att Jimmie Åkesson (SD) anser att Expressen är ”värst” i den svenska mediakåren är något Mattsson tar med ro.

– Det är klart han tycker. Expressen har sedan grundandet tagit ställning mot främlingsfientlighet i ledare och annat opinionsmaterial. Att sd tycker att vi är värst är inte något vi är missnöjda med direkt, säger Thomas Mattsson.

Den stora behållningen är dock att Mattsson menar att Expressen tillhör ”oberoende medier” och att hans slasktratt till tidning, som bland annat gjorde en stor nyhet av att SD åkte och handlade mat och dryck nyligen, är bra mycket mer seriös än SD-TV.

– Naturligtvis inte. Det står givetvis fritt för dem att kommunicera via webbteve men man kommer aldrig kunna förhålla sig till dem som till oberoende medier, säger Mattsson.

Nyheter24

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt