måndag 4 juli 2011

Ytterligare tre våldtäkter i Norge under helgen

NORGE Våldtäktsepidemin i Norge fortsätter. PI har vid ett flertal tillfällen rapporterat om hur särskilt Oslo, men även andra städer som exempelvis Trondheim, är hårt drabbade av våldtäktsvågen. Under den senaste veckan har ett tiotal överfallsvåldtäkter anmälts och under helgen rapporterades ytterligare tre överfall.

Per Olav Utgård på Oslopolisen berättar att de på söndagen fått in tre anmälningar om ett våldtäktsförsök samt två våldtäkter i Oslo centrum.

Ett av övergreppen skall ha skett på ett hotellrum, det andra på ett annat ställe i Oslo centrum medan den tredje kvinnan blev utsatt för ett våldtäktsförsök på en gångstig intill en kyrkogård. Då det gäller våldtäkten på hotellet anser sig polisen sitta på goda bevis. Utgård berättar att de har övervakningsbilder där de observerat kvinnan tillsammans med en man.

Siv Jensen, FrP

Ingen har ännu gripits för någon av överfallen. Oslopolisen önskar komma i kontakt med den man som avstyrde våldtäktsförsöket vid kyrkogården då han hörde kvinnans rop på hjälp och sprang till platsen, vilket skrämde iväg gärningsmannen.

Under sista tiden har polisen i Stavern, Karmøy, Suldal, Orkanger, Baneheia, Selbu, Røros, Trondheim och Oslo haft fullt upp med att utreda våldtäktsförsök och fullbordade våldtäkter. En utveckling som fått Fremskrittspartiet att reagera och kräva strängare straff, ett straff som dock redan 2010 ökades från två till tre års fängelse.

Hittills i år har minst 29 kvinnor anmält överfallsvåldtäkter, mörkertalen tros dock vara stora.

NRK

Relaterat

Våldtäktsepidemi i Oslo bekräftas av polisen
Sex våldtäkter och våldtäktsförsök i Norge i natt
Invandrare kraftigt överrepresenterade i norsk våldtäktsstatistik

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt