måndag 25 juli 2011

Expressen försöker få till det

MEDIALÖGNER Gammelmedia frossar nu i Anders Behring Breiviks verk och basunerar ut hans blonda hår och blå ögon om och om igen i ett veritabelt lyckorus. Några lögner här och där för att spä på den hätska stämningen tycks också vara på sin plats. Åter igen är det Expressen som utmärker sig. Nyligen gjorde man en stor sak av att några sverigedemokrater åkte och handlade mat i sällskap med Säpo – nu handlar det om betydligt allvarligare lögner.

PI har tidigare rapporterat att ryktena om att bloggaren ”Fjordman” skulle vara Anders Behring Breivik är falska. På bloggen Gates of Vienna, där han håller till, har han själv dementerat detta rykte. Trots detta försöker Expressen påskina att Kent Ekeroth (SD) haft något slags samröre med den förmodade massmördaren:

Ledande sverigedemokrater kan ha kopplingar till Oslo­terroristen Anders Breivik. Riksdagsledamoten Kent Ekeroth har på sin blogg länkat till texter som Breivik kan ha skrivit under pseudonym på en högerextrem och islamfientlig hemsida, visar dokument Expressen tagit del av.

Om det visar sig att Fjordman och Anders Behring Breivik är samma person innebär det att en av Sverigedemokraternas främsta företrädare i riksdagen gillande har länkat till en av historiens värsta terrorister och massmördare.

- Då har SD alla skäl att ifrågasättas, även om man ska komma ihåg att han då ännu inte var terrorist och massmördare. Ekeroth länkade till en bloggare som delade hans åsikter om islam och muslimer. Men det säger något om vilka kretsar Ekeroth finns i, säger Daniel Poohl.

Men SD ser i nuläget inga skäl att kommentera.

- Det finns ingen anledning i det här skedet. Vi bedömer det som sannolikt att det inte ­stämmer, säger pressekreteraren Martin Kinnunen och hänvisar till ett inlägg på sajten "Gates of Vienna" där någon, som utger sig för att vara Fjordman, dementerar Breiviks uppgifter.

Kent Ekeroth skriver:

Tänk efter lite nu, om Gates of Vienna är ett av de ställen där Fjordman skrivit texter och där samma sajt nu publicerar en dementi från just Fjordman att det inte är han, hur kan Expressen ifrågasätta det? I så fall blir det en väldigt selektiv logik; 1) De tror på GoV och att det är "fjordman" i ena läget men 2) helt plötsligt kanske det inte är "fjordman" när han nu skriver. Selektivt minst sagt och det är ju för att Expressen så gärna vill…

I Behring Breiviks manifest finns även detta att läsa:

Q: Who is your favourite contemporary author and why?

A: That would be Fjordman. Despite a couple of attempts, I have not been able to meet
with him even though he is Norwegian. He is quite paranoid which is understandable to a
certain degree I guess. Many have asked if I am Fjordman, but this is obviously not the
case. To be honest, I had no idea who he was until I was six months into my current
compendium, "2083"

Det falska påståendet tas även upp på bloggen Uriasposten.

Vidare beskriver Ekeroth hur Uriasposten också avslöjat hans egentliga anti-demokratiska ideologi, vilken han dolde utåt, genom att titta i hans manifest.

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt