lördag 2 juli 2011

Anställ bara brittiska arbetare

Lyssna: Storbritannien: Anställ bara brittiska arbetare

STORBRITANNIEN Den brittiska regeringen, med premiärminister David Cameron i spetsen – som tillhör den växande skara stora europeiska ledare som dödförklarat mångkulturen och aviserat att landet till 2015 ska ha reducerat invandringen till endast ”tiotusentals” per år, är åter igen frispråkiga i den annars så infekterade frågan. Man uppmanar nu landets företagare att endast anställa britter då arbetslösheten är hög bland ungdomar mellan 16 – 24 och 80 procent av alla nya jobb under de senaste tio åren gått till invandrare.

Det var arbets- och pensionsminister Ian Duncan Smith som på fredagen kom med uttalandet. Något måste göras, menar Duncan Smith, för att förhindra att de 900 000 arbetslösa brittiska ungdomarna fastnar i situationen.

David Frost, generaldirektör på brittiska handelskammaren, uppger att anledningen till att företagen hellre anställer östeuropéer är att de brittiska ungdomarna i många fall är dåliga på att såväl läsa som att skriva eller uttrycka sig verbalt samt saknar arbetsmoral.

En annan faktor är att östeuropéerna är villiga att ta jobb med minimilöner, inte helt olikt lönedumpningspolitiken förd av vår egen regering alltså (PI:s anm.), och bidragsregler för unga som stipulerar att de inte får jobba mer än 20 timmar i veckan utan att bidraget minskar.

Oppositionen menar också att nedskärningarna i landets gränspersonal lett till en ökat illegal invandring och ännu fler som söker de få jobb som finns lediga.

SR
The Guardian
The Telegraph

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt