måndag 18 juli 2011

Mulla Krekar dödshotar igen

NORGE Efter att ha dödshotat Högerledaren Erna Solberg i Norge anmäldes Mulla Krekar av Fremskrittspartiets ledare Siv Jensen till åtal och i höst tar den norska statsadvokaten upp ärendet i rätten och den irakiske kurden Krekar hotas av femton års fängelse. PI har skrivit om terroristen tidigare, han är en av grundarna till ansar-al-islam i Irak och har många oskyldigas död på sitt samvete. 2003 utvisades han från Norge på grund av den terroristverksamhet han ägnat sig åt efter att ha fått uppehållstillstånd 1991 i Norge som kvotflykting. I Irak kan han dömas till döden i samband med rättegång och av detta skäl kan utvisningen ej äga rum.

Denna gång är det en annan kurd, Halmat Goran som återigen polisanmäler Krekar för dödshot. Bakgrunden är att Goran tillsammans med en vän brände upp delar av koranen i ett Youtube-klipp förra året.

”Den som nedvärderar koranen blir automatiskt en kuffar – otrogen – i enlighet med islams alla fyra doktriner. Att döda denna individ är en plikt för alla muslimer oavsett om man befinner sig på muslimskt eller icke-muslimskt territorium. Denna person förtjänar att bli terroriserad. Man kan antingen sticka honom med en dolk i strupen eller skjuta honom i huvudet. Allt detta svär jag på att jag med hjälp av guds kraft kommer att förklara i rättegången, eftersom detta är i enlighet med lagen (sharia-lagen)”.

Krekars försvarare Brynjar Meling förklarar att Krekar endast ger uttryck för det som han menar är islamsk lag:

”Krekar är helt säker på att han aldrig har hotat någon, han säger bara vad koranen anser i enskilda fall”.

”Men skulle inte någon annan muslim kunna tolka dessa uttalanden som en uppmaning att ta saken i egna händer?” frågar Lars Akerhaug, Verdens Gang.

”Krekar säger att han inte kan ge en order eller uppfordra någon till någonting. Han har bara förklarat vad koranen anser” förklarar advokat Meling.

Siv Jensen, Fremskrittspartiets ledare säger ”Hoppas att Krekar får ett så strängt straff som överhuvudtaget är möjligt. Låt oss hoppas att dessa hot resulterar i fällande dom och fängelse”.

NRK
VG

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt