tisdag 12 juli 2011

50% av britterna vill lämna EU

ENGLAND Enligt färska siffror skulle hälften av britterna rösta för att lämna den europeiska unionen, EU, om en sådan omröstning hölls i dag. Dessutom anser en ännu större andel att medlemskapet varit negativt för landet.

I undersökningen, som utfördes på nätet med ett representativt urval på 2 003 vuxna britter, svarar 49 procent att de skulle rösta mot att landet höll sig kvar i unionen om det var folkomröstning i dag. Endast 25 procent skulle rösta för ett fortsatt medlemskap. 57 procent anser att medlemskapet har varit negativt för landet medan 32 procent ser det som positivt. Äldre medborgare är i större grad emot medlemskapet.

UK Independence Partys partiledare, Nigel Farage, säger att siffrorna tydligt visar på att den brittiska befolkningen inte har något förtroende för EU eller dess ”fåfänga projekt” euron.

– Från förlusten av arbetstillfällen på brittiska tågtillverkaren Bombardier, då regeringen anslöt sig till EU-budgivningen och tilldelade ett kontrakt värt en miljard pund till ett tyskt företag, till de miljarder regeringen har spenderat på räddningsaktioner för misslyckade eurozonländer, inser människor att medlemskapet i EU är en dålig affär.

– UKIP är det enda politiska partiet som åtagit sig ett komplett utträde från EU, inget annat parti erbjuder detta val. Våra nuvarande politiker sätter deras karriärer framför deras land. På UKIP anser vi att lämna EU kommer att ge landet sina krafter tillbaka och få oss att sätta britterna främst.

UKIP

PrintFriendlyShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt