onsdag 6 juli 2011

SD-pressekreterare avstyrde pågående misshandel

ALMEDALEN På Gotland finns många sverigedemokrater på plats i veckan, bland annat Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund, som under natten till onsdagen avstyrde en pågående misshandel.

Det var då Bylund kom gående uppför backen mor Österport som han hörde skrik och såg en man som var i färd med att misshandla två personer. Först fick han intrycket att det var två långhåriga killar som var utsatta och började springa ditåt, men då han närmade sig såg han att det var två tjejer. Bylund flyger då på den aggressiva mannen och för honom några meter ifrån offren innan denna lyckas skaka sig loss.

Mannen börjar då att hota och skrika och försöker attackera Bylund och tjejerna, varpå han förs bort av en vän som nu också hunnit fram till platsen. De två tjejerna och Bylund står skakade kvar och pratar, de tackar honom för hjälpen och är väldigt tacksamma.

Mannen kommer strax gående åt trions håll åter igen och skriker något om att han ”inte brydde sig om vilket kön folk har” och att de skulle få stryk allihop. Bylund försöker då uppmana en taxichaufför att ringa polisen, utan resultat. Precis då mannen kommer fram stoppas han av en förbipasserande som försöker tala honom tillrätta, varpå tjejerna avviker från platsen.

Strax därpå ankänder polisen och omhändertar mannen och talar med Bylund samt flera vittnen. De berättar att flera boende i området ringt och de utgår från att bråket pågått en bra stund innan han kom till undsättning. Polisen tackade Bylund för insatsen och uppgav samtidigt att det inte kan bli något åtal om offren inte gör en anmälan.

PrintFriendly ShareUrsprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt